Avrupa’nın En İyi 5 Oyun Parkı

Paylaş
Oyun parkları sadece çocukların değil yetişkinlerin de keyifli vakit geçirebileceği eğlence yerleridir. Birbirinden farklı, eğlenceli ve adrenalin seviyesini arttıran oyun ve oyuncakların yer aldığı Avrupa’nın en dikkat çeken oyun parklarını incelemeye ne dersiniz?

Disneyland Paris - Fransa

12 Nisan 1992 tarihinde açılan Disneyland Paris, Tokyo Resort’un ardından ABD dışında açılan ikinci Disney parkıdır. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken Disneyland Paris, her yıl ortalama 15 milyon kişi ağırlıyor. En büyük tematik eğlence parklarından biri olan parkta Minnie ve Mickey Mouse gibi karakterler ile fotoğraf çekilme fırsatı bulabilirsiniz.



Europa-Park - Almanya

Almanya’nın Rust kasabasında yer alana Europa-Park dünyanın en güzel oyun parkları arasında yer alıyor. 12 Temmuz 1975 yılında açılan parkın içerisinde sadece oyun alanları değil, birçok farklı çeşit yemeği tadabileceğiniz restoranlar da bulunuyor. Almanlar için eğlencenin kalbi niteliğinde olan park, Disneyland’tan sonra Avrupa’nın en çok bilinen tema parkı olarak anılıyor.



Wiener Prater - Avusturya

Hem oyun hem de şehir parkı olan Wiener Prater, dünyanın en eski eğlence parkı olarak biliniyor. Wiener Prater’da bulunan dünyanın en eski dönme dolabı ile tüm şehri kuşbakışı olarak görme fırsatınız da bulunuyor. Parkı temsil eden bu dönme dolap 1896 yılında İmparator I.Franz Joseph’in tahta çıkışının 50. yılı dolayısıyla İngiliz mimar Walter B. Basset’e yaptırılmıştır.



Port Aventura - İspanya

Barcelona’nın güneyinde yer alan Port Aventura, yılda 4 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. 1 Mayıs 1995 yılında açılan Port Aventura, içerisinde yer alan farklı medeniyetlere ait kültürlerin sergilendiği tarih bölümü ile diğer oyun parklarından ayrışıyor. 135 kilometrelik hızı ile Avrupa’nın en hızlı hız trenlerinden (roller-coaster) birisi olan Furios Baco, bu parkta yer alıyor.



Legoland - Danimarka

Danimarka’da bulunan Legoland, Billund Havalimanı ve Danimarka Lego Fabrikası’nın arasında konumlanıyor. 7 Haziran 1968 yılında açılan parkta Duplo Land, Hayal Bölgesi, Korsan Ülkesi, Macera Arazisi, Şövalye Krallığı ve Lego Şehri gibi farklı temalar mevcut. Turistlerin Kopenhag’tan sonra en çok ziyaret ettiği yer olan Legoland, kurulduğu günden bu yana 50 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamıştır. Ayrıca parkta milyonlarca plastik legodan oluşan Miniland adında sempatik ve küçük bir alan da bulunuyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri