Ege’de Ilık Bir Esinti: Gökçeada (İmroz)

Paylaş
Türkiye’nin en büyük adası, Kuzey Ege’nin incisi Gökçeada, tarihi yapısı, doğal güzellikleri ve ılık rüzgarları ile son yılların en popüler seyahat rotaları arasında. Gökçeada denildiğinde, ilk akla gelenler Rum köyleri, bakir koyları ve eşsiz Ege lezzetleri. Bunun yanı sıra Gökçeada, su sporlarıyla da adından sıkça söz ettiriyor.

Kaleköy

Kaleköy'den Ege Denizi üzerinde batan güneşi, Yunanistan'a ait Semadirek Adası’nı (Samothraki) izleyebildiğiniz gibi adanın merkezini, Eski Bademli ve Zeytinli Köyü’nü de seyredebiliyorsunuz. Bölgeye hakim bir tepede konumlanmış köyde, Cenevizliler döneminde yapılmış bir kalenin kalıntıları bulunuyor. Kaleköy'ün diğer yamacına geçtiğinizde ise tüm güzelliği ile Yıldız Koyu sizi karşılıyor.



Tepeköy Çınaraltı

Tepeköy'e giden yol üzerinde köye henüz varmadan ayrılan yolu takip ederek gittiğiniz mevkide, tarihi bir çınar ağacı ve karadut ağaçları bulunuyor. Yüksek bir konumda yer alan tepeden Semadirek Adası’nı (Samothraki) net bir şekilde izleyebilir, mangal keyfinizi mükemmel bir manzara eşliğinde yapabilirsiniz.

Yıldız Koyu

Adanın denize girilen en güzel koylarından olan Yıldız Koyu, aynı zamanda adada bulunan Sualtı Milli Parkı'nın da başlangıç noktasını oluşturmaktadır. Balık avcılığının yasak olduğu bu alanda aletli dalış öğrenebilir, Gökçeada'nın sualtı güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Özellikle Ağustos ayında denizin mükemmel olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğiz.



Eski Bademli

Eski Bademli aslında adanın balkonu olarak tabir edilen, hakim olduğu alanda yaklaşık 300 derecelik bir açı ile Yıldız Koyu, Kaleköy, Semadirek Adası (Samothraki) , Gökçeada Havalimanı, Zeytinli Köy ve Gökçeada merkezini görebiliyorsunuz. Özellikle gün batımını izlemek ve o eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek isteyenler için akşam saatleri ideal.



Tuz Gölü

Tuz Gölü, Aydıncık Bölgesi’nde oluşmuş bir lagün. Kuşların göç yollarından biri üzerinde bulunan Tuz Gölü, özellikle flamingolar tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Bu nedenle kuş ve doğa fotoğrafçılarının yoğun ilgisi olduğu gibi rüzgar sörfü için yıl boyunca aldığı kaliteli rüzgarı sayesinde kite surf ve wind surf öğrenimi için de uygun bir alan olarak göze çarpıyor.



Peynir Kayalıkları

Kuzu Limanı'nın hemen yanındaki buruna yakın bir mevkide bulunan Peynir Kayalıkları, depremlerle yükselmiş volkanik bir zemin üzerinde rüzgar ve dalgaların izlerini bırakmasıyla oluşmuş mükemmel ve ihtişamlı bir görüntüye sahip.
İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri