Karavan Seyahati İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Paylaş

Hemen hemen herkes hayatının belirli bir döneminde karavanına atlayarak özgürce seyahat etmeyi, doğanın tüm keyfine vararak maceraya atılmayı ve uzunca bir tatil yaparak daha önce görmediği yerleri keşfetmeyi hayal etmiştir. İstediğiniz zamanda, istediğiniz yerde durmak, dinlenmek, denize girmek, manzaranın keyfini çıkarmak, kısacası tüm kontrol sizin elinizde. Peki karavanla yolculukta nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Karavan seyahatine çıkmadan önce yapmanız gerekenler bu yazımızda.


Kendinize Uygun Karavanı Seçin

Karavanla seyahat etmek için önce detaylı bir plan yapmalı ve nereye, kaç kişi gideceğinize, nasıl bir rota izleyeceğinize karar vermelisiniz. Yolculuğunuzu planladıktan sonra ilk yapacağınız iş ise karavanınızı seçmek olacak. Eğer seyahatinizi az kişiyle gerçekleştirecekseniz 10 m2’lik küçük karavanlar ideal olacaktır. Bütçenize ve konforunuza uygun karavana sahip olmak için tek seçeneğiniz satın alma değil. Günümüzde birçok şirketin uygun fiyatlarla karavan kiraladığını da unutmayın.



Rotanızı Belirleyin

Karavanla yolculuk etmenin en keyifli yanlarından biri özgürlüktür ancak siz yine de yola çıkmadan önce rotanızı belirleyin. Yol üzerindeki durak noktalarını seçin, yol durumunu ve mevsimi kontrol edin. Yolda herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için yurt içi ya da yurt dışı fark etmeksizin uygun bir rota çizmeli ve özellikle karavan kamplarında konaklamaya dikkat etmelisiniz. Karavan kampları, karavan kültürünü yakından tanımanızı sağlayacak ve yeni dostlar edinmenize de yardımcı olacaktır.



Gerekli Ekipmanları Yanınıza Aldığınızdan Emin Olun

Karavanınızda ihtiyaç duyacağınız her şeyi yola çıkmadan önce tedarik etmenizde büyük fayda var. Kaç kişi olduğunuza göre yiyecek, içecek, konaklama ihtiyaçlarını belirleyin ve yanınıza alın. Aracınız her an acil bir durumla karşılaşabilir ya da sizin üstesinden gelemeyeceğiniz bakımlara ihtiyaç duyabilir. Bunun için de hazırlıklı olmalısınız. Eğer seyahate çocuğunuzla birlikte çıkacaksanız onlar için de ayrıca bir hazırlık yapmanız gerekebilir. Eksiksiz bir ekipman listesi hazırlamanız yolculuğunuz boyunca rahat etmenizdeki en önemli adım. Kısa bir liste ile başlamak gerekirse; uzatma kablosu, fener, alet edevat çantası ve temizlik malzemeleri mutlaka yanınızda olmalı.



Güvenlik Önlemlerinizi Önceden Alın

Küçük bir ekip ya da büyük bir grupla yolculuk yapın fark etmez, güvenlik her şeyden önce gelir. Yolculuğunuz boyunca ıssız yollara girebilir ya da gece yalnız başınıza konaklamak zorunda kalabilirsiniz. Bunun için her türlü ihtimale karşı olabildiğince hazırlıklı olmalısınız. Tüm kontrollerinizi sağlamadan yola çıkmamalı, olası kazalara önlem olarak ise ilk yardım çantanızı yanınızda mutlaka bulundurmalısınız. Bunun yanı sıra gideceğiniz güzergahlardaki hastanelerin listesini çıkarmayı ihmal etmeyin.



Elektrik ve Suyu Unutmayın

Karavan yolcuğunuz boyunca elektrik ve su, her zaman öncelikli ihtiyacınız olacak. Bunun için karavanınızda gerekli depolamayı yapacak teçhizata ve gerektiği zaman tedarik edebileceğiniz malzemelere sahip olun. Özellikle elektriğiniz olmadığında hemen hemen hiçbir şeyi çalıştıramayacağınızı unutmayın.



Anılarınızı Ölümsüzleştirin

Her ne olursa olsun mucizevi bir maceraya çıkıyorsunuz! Ufak tefek zorluklar peşinizi bırakmasa da şehir hayatınıza geri döndüğünüzde anlatacağınız tonlarca hikayeniz olacak. Bunun için mümkünse yanınıza bisikletinizi ve fotoğraf makinenizi alın, yolculuk boyunca kendi anılarınızı oluşturun. Yeni yerlerin keşfine çıkarken bolca öğrenecek, yeni insanlarla tanışacaksınız.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri