Türkiye’nin En Güzel Kar Manzaralarını Doğu Ekspresi İle Seyredin

Paylaş
Kış aylarında Doğu Ekpresi’ne binen herkesin farklı rotaları olsa da yolculuk boyunca tüm yolcuları eşsiz, karla kaplı muhteşem yol manzaraları karşılıyor. Nostaljik bir havaya sahip Doğu Ekspresi ile hem tren yolcuğunun keyfine varacak hem de yol boyunca çok farklı ve güzel mekanlara şahit olacaksınız. İşte Doğu Ekspresi yolculuğuna dair bilinmesi gerekenler…


 

Ankara’dan Kars’a


Eşsiz manzaralara şahit olacağınız Doğu Ekspresi nadide zamanlar geçirebileceğiniz bir macera gibi aslında. Doğu Ekspresi Ankara’dan Kars’a kadar 24 saatlik bir yolculuğu kapsıyor. Rotası ise Anadolu’nun ve onun tarihinin keşfine de izin verecek türden. Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve son olarak ise Kars’a uğrayan trende binbir çeşit tarihi esere ve doğal manzaraya rastlamanız mümkün. Her gün Ankara’dan saat 18.00’dahareket eden Doğu Ekspresi, 24 saatlik bu masal yolculuğu için sizleri bekliyor.

Kırıkkale


Ankara’dan hemen sonra ilk geçiş şehriniz olacak olan Kırıkkale, size küçük ama bir o kadar güzel kasabalarının kapılarını açacak. Boğazköprü durağının ardından ortalama 4–5 saatlik yolculuk ile Kayseri’ye varacaksınız.


Kayseri


Yemeğiyle, insanıyla, tarihiyle Anadolu’nun kültürel özelliklerine dair ne varsa yer yer görebileceğiniz Kayseri’ye gece saatlerinde ulaşacaksınız. Eğer hava açıksa ve hele bir de Ay varsa, kar manzaraları yine sizin peşinizi bırakmayacak.



Sivas


Güneşin doğuşuna tanık olacağınız Sivas’ın yollarında sabahın erken saatlerinde uyanmanızı tavsiye ederiz. Kahverengi ve beyazın oluşturduğu eşsiz tablolar, Sivas’ın birçok kasabasında size eşlik edecek.



Erzincan


En güzel manzaralara kavuşabileceğiniz Erzincan’da İliç mevkiinden itibaren sizi bekleyen göl ve dağ manzaraları fotoğraf karelerinize güzel anılar bırakmanıza vesile olacak. Yolunuzun üzerinde görebileceğiniz Bağıştaş Baraj Gölü ve Kemah sınırındaki yolculuğunuz esnasında karla kaplı Munzur Dağları kilometrelerce sizi takip edecek.



Erzurum


Erzurum’a gelişinizde artık tren yolculuğunuzun yavaş yavaş sonuna geldiğinizi düşünebilirsiniz ama kapanışa kadar kesinlikle heyecanınız bir saniye bile sönmeyecek. Yapılarına hayran kalacağınız tarihi eserler ve öğle yemeğinde tercihinize göre siparişini vereceğiniz cağ kebabı sizi yolculuğa daha da bağlayacak.



Kars


Yolculuğun sonuna geldiğiniz Kars ve civarında ise karşılaşacağınız manzaralar sizi kendisine hayran bırakacak. Kars tren garı ile kendinizi yeni bir maceranın içerisinde bulacaksınız. Birkaç günlük seyahatinizde Çıldır Gölü, Sarıkamış, Ani Harebeleri size unutulmaz manzaralar sunacak.



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri