Türkiye’nin En Güzel Seyahat Rotaları

Paylaş
Biraz uzaklaşmak ve yeni yerler keşfetmek isteyenler için köklü tarihe ve kültürel çeşitliliğe sahip ülkemizde bir çok seyahat rotası bulunuyor. Arabanıza atlayıp keyifli vakit geçirebileceğiniz bu güzel rotalardan birkaçını sizler için derledik.

Koylar Cenneti Akyaka / Akbük Rotası

Arabanıza atlayıp huzura doğru yol almak istiyorsanız ilk tercihlerinizden biri cennet köşesi koyları ile Akyaka / Akbük rotası olabilir. Ege’nin masmavi suları, yeşilin binlerce tonu ile birleşip size yol boyunca eşsiz manzaralar sunacak. Azmak Nehri’nde başlayacak sakin ve keyifli yolculuğunuz sırasında Gökova Körfezi’ne ulaşıncaya dek karşınıza irili ufaklı birçok koy çıkacak. Dolayısıyla bol bol mola verip doğanın ve sakinliğin keyfini çıkarın. Yol üzerindeki farklı mekanlarda Ege lezzetlerini tadarken manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu rotadan huzurla döneceğiniz kesin.



Kaz Dağları’nın İzinde Edremit / Zeytinli Rotası

Son yıllarda düzenlenen gençlik festivalinin etkisiyle Balıkesir, özellikle gençler için sıklıkla tercih edilen bir rota haline geldi. Geçmişe dönmek isteyenleri antik şehirlerin kalıntılarıyla eşsiz bir yolculuğa da çıkaracak bu rota, temiz havaya doymak isteyenleri oksijen deposu Kaz Dağları ile buluşturuyor. Yerel lezzetlerle tatlanan rota üzerinde tarihi ve kültürel birçok durak sizi bekliyor. Rotadan biraz sapıp Bozcaada ve Gökçeada’yı da ziyaret edebilirsiniz. Kaz Dağları’nda safari turuna da çıkabileceğiniz Edremit bölgesi, mükemmel doğası ve cana yakın insanları ile sizi bekliyor.



Yayla Rüzgarları İstanbul / Trabzon Rotası

Karadeniz yolları, farklı rotaların keşfine çıkıp doğayla ve muhteşem lezzetlerle buluşmak isteyenlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Tarihi yapılar, nefes kesici manzaralar, yaylalar ve şelalelerin yanı sıra ahşap evlerinin oluşturduğu kartpostal görüntüler yolculuğunuza keyif katacak. Rota üzerinde doğanın gerçek anlamda keyfini sürebileceğiniz çok sayıda durak bulacaksınız.



Otantik Şehirleri ile Mersin / Mardin Rotası

Eğer isteğiniz biraz tarih, biraz da gastronomi ise Mersin’den Mardin’e uzanan uzun yolculukta aradığınızı bulabilirsiniz. Yola çıktığınızda sizi kokularıyla cezbedecek olan yiyeceklerin yerini saatler geçtikçe dokularıyla büyüleyen yapılar ve mistik bir atmosfer alacak. Nemrut Dağı’nın heybetini, Hasankeyf’in manzarasını ve Balıklı Göl’ün mucizevi görüntüsünü yerinde gözlemlemek isteyenler Mersin – Mardin rotasını tercih edebilir.



Ege’den Akdeniz’e İzmir / Antalya Rotası

Özgür ruhlara enfes bir rota sunan İzmir – Antalya rotası denize, kuma ve ılık esen rüzgarlara sizi teslim edecek. Yolunuza devam ederken Didim, Bodrum ve Marmaris’in şahane koylarını ziyaret edebilir; yolculuğunuzun son aşamasında ise Demre - Kemer bölgesindeki nefes kesen mağara ve şelaleleri görebilirsiniz.



Yapılarıyla Büyüleyici Nevşehir / Kapadokya Rotası

Nevşehir rotası, tarihi yapılara ve coğrafi güzelliklere ilgisi olan herkesin keyif alabileceği bir rota. Nevşehir’den çıkıp Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’dan püsküren lav ve küllerle, yumuşacık zeminin zamanla yağmur ve rüzgarla aşınması ile oluşan meşhur peri bacaları ve rengarenk vadilerin yer aldığı bu özel coğrafyaya doğru hareket edeceğiniz seyahatte yol boyunca birçok eşsiz kare yakalayabilirsiniz.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri