Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları

Paylaş
Keşfederek, öğrenerek ve özgürleşerek edineceğiniz deneyimlerin tadı bambaşkadır. Kendinizi kapalı alanlara sıkıştığımız kent yaşamından daha özgür hissettirecek yepyeni yerlerin keşfi ise havaların ısındığı bu zaman diliminde yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden bir tanesi. İşte her sabaha bambaşka bir atmosferde uyanmanızı sağlayacak birbirinden eşsiz kamp alanları…

Sultaniye Köyü, Muğla

Köyceğiz Gölü’nün hemen yanı başında tamamen doğal bir ortamda kurulan kamp alanı, sizi büyük şehrin kaotik yapısından hızla uzaklaştıracak. Göl havasının ve manzarasının eşliğinde kuracağınız kamp alanınızdaki yemek ihtiyacınız için yakınlardan bulunan restoranların kapısını çalabilirsiniz. Kendinizle baş başa kalacağınız ve tam anlamıyla doğanın tadına doyacağınız ilk kamp durağımız Sultaniye Köyü.



Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, özel coğrafyası sebebiyle ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında kamp yapmanıza elverişli bir kamp alanı. Bolu sınırları içerisinde yer alan kamp merkezi, ilk defa bu zevki tadacaklar için de avantajlar sunuyor. Ulaşımı oldukça kolay olan alan içerisinde kampçıların ihtiyaç duyabileceği her türlü yiyecek, içecek ve ekipmana ulaşabilirsiniz. Elektriğin olmadığı bu kamp alanında gerçek anlamda doğayla iç içe kalmak isteyenler, eşsiz deneyimler yaşayabilirler.



Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz

Fethiye’de hem denize girebilecek hem de oksijen dolu havayı soluyabilecek bir kamp alanı arayanlara Kelebekler Vadisi’ni öneriyoruz. Keşfetmekten ve deneyimlemekten oldukça keyif alacağınız, doğasıyla adeta kamp hayatı yaşamak isteyenlerin gözdesi olmuş bir coğrafya olan Kelebekler Vadisi, son zamanlarda kamp denilince akla gelen ilk mekanlardan biri haline geldi. Kelebekler Vadisi, doğa fotoğrafçılığı yapmak isteyenler için de oldukça elverişli bir yer.



Köprülü Kanyon, Antalya

Milli park olarak koruma altına alınan Köprülü Kanyon, çadır veya karavanla kamp yapmak isteyenler için ideal bir kamp bölgesi. Dünyanın en zengin bitki çeşidini barındıran bölgelerinden birisi olan bu coğrafya, size doğanın değişik hallerini gözlemleme imkanı veriyor. Köprülü Kanyon, gezmek ve yeni yerler keşfetmek isteyenlere de birçok alternatif sunuyor. Kanyon bitişindeki Oluk Köprü Karabük Köyü, Köprüçay Irmağı kenarında bulunan Beşkonak Köyü, Altınyaka Köyü ve Selge Antik Kenti kamp severlerin ziyaret edebileceği yerler arasında.



Salda Gölü, Burdur

Dünyada Mars yüzeyi ile aynı özelliği gösteren 2 yerden bir tanesi olma özelliğiyle Salda Gölü, son zamanlarda fazlasıyla dikkat çeken bir yer. Salda Gölü, beyaz kumları ve berrak suyuyla kamp yapmak isteyenler için oldukça ideal bir tercih. Salda Gölü, o çok aradığınız doğal güzelliklerin tadını çıkarabileceğiniz ve tertemiz sularında keyifle yüzebileceğiniz eşsiz zamanların tek adresi haline gelebilir.



İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli

Büyük şehrin yoğunluğundan birkaç günlüğüne de olsa kaçıp kurtulmak isteyenler için İğneada Longoz ormanları en ideal yerler arasında. Kumsalıyla ve güneşiyle İğneada, ülkemizin eşsiz güzellikleri arasında yer alıyor. Bu güzellikler içerisinde kısa bir keşif yolculuğunun ardından içinize sinen en güzel yerde kamp keyfini gönlünüzce sürebilirsiniz.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri