Zengin Tarihi Yapılarıyla Dünyanın En Çok Dikkat Çeken 7 Şehri

Paylaş
Dünya üzerinde zengin tarihi geçmişleri ve barındırdıkları sayısız eser ile seyahat severlerin ilgisini çeken birçok şehir bulunuyor. Farklı kültürlerin ortak noktası haline gelen ve her bir medeniyetin izler bıraktığı bu şehirler, içerisinde dolaşırken sizi sanki tarihin derinliklerinde bir yolculuğa çıkarıyor. Tanık oldukları olaylar ve barındırdıkları tarihi yapılar ile görülmesi gereken şehirleri sizin için derledik.

Kyoto, Japonya

Muhteşem tapınaklarıyla binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan Kyoto, yaklaşık 1000 yıl boyunca Japonya’nın imparatorluk başkentliğini yapmıştır. Parkları, bahçeleri, geyikleri, geyşaları ve tapınaklarıyla dikkat çeken Kyoto, Japon kültürünün en yoğun yaşandığı yer olarak biliniyor.



Kahire, Mısır

Kökleri 7000 yıllık bir medeniyete dayanan Mısır, Antik Çağ’ın en büyük uygarlıklarından birisidir. Mısır’ın başkenti olan Kahire, dünyanın yedi harikasından Keops Piramitleri’ne ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi yapıları ile büyük ilgi toplayan Kahire, Mısır medeniyetinin en önemli şehri olarak bilinmektedir.



Paris, Fransa

Paris, bilim, kültür ve sanat alanlarında dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yaklaşık 2000 yıllık bir tarihe sahip olan Paris’te yer alan İle de Cite, Avenues des Champs-Elysees, Notre Dame, Palais-Royal, Montmartre, Eiffel Kulesi gibi mimari özellikleriyle ünlü yapıları tarihe dair birçok hikaye barındırmaktadır.



İstanbul, Türkiye

Bir kültür ve sanat mozaiği olan İstanbul, geçmişten günümüze Doğu Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Tarihi surları, camileri, sarayları, müzeleriyle Avrupa ve Asya'nın buluşma noktası bu kent, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı gibi yapılarıyla seyahatseverlerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Her köşesinde tarihi olaylardan kesitler sunmayı başaran İstanbul; şiire, filme, edebiyata da ilham kaynağı olmuş bir şehirdir.



Roma, İtalya

Dünyanın en büyük medeniyetlerinden birisinin kurulduğu İtalya’nın başkenti Roma, tarihin şekillendiği en önemli şehirler arasında yer alıyor. Şehrin merkezi ve çevresine yayılan ve ilk kurulduğu günkü haliyle koruma altına alınan sayısız tarihi esere sahip olan Roma, bir tarih belgeselinde dolaşıyormuş hissiyatı yaratıyor. Çeşmeleri, sokakları, kiliseleri, hemen her sokakta bulunan ve tarih kokan yapıları, ile baş döndüren bir şehir. Bu şehri keşfe çıkanların tarihe tanıklık edebilecekleri birkaç yapı arasında ise Kolezyum, Roma Forumu, İspanyol Merdivenleri, Vatikan ve Trevi Çeşmesi sayılabilir.



St. Petersburg, Rusya

Avrupa’nın 4. büyük şehri olan St. Petersburg, 200 yıl boyunca Çarlık Rusya’nın başkentliğini yapmıştır. Rusya’nın Avrupa’ya açılan kapısı olarak adlandırılan şehrin her noktasında tarihi yapılar görmek mümkündür. 36 tarihi yapısı ve yaklaşık 4000 adet heykeliyle UNESCO Dünya Mirası listesine giren St. Petersburg, tarihinin en önemli isimlerinden olan Dostoyevski ve Puşkin’in yaşadığı şehir olarak bilinmektedir.



Atina, Yunanistan

Avrupa’nın tarih başkenti olarak kabul edilen ve medeniyetin ilk tohumlarının atıldığı Atina, ilk yerleşimlerin Neolitik Çağ’da yapıldığı uzun bir geçmişe sahip. Eski Yunan ve Helen medeniyetlerinin derin izlerini taşıyan şehir Akropolis, Sintagma Meydanı, Olimpos Zeus Tapınağı gibi sayısız tarihi eser ile ziyaretçilerine bambaşka bir atmosfer yaşatıyor. Yıllar boyunca çok sayıda fatihin Atina’yı işgal etmesi ve görkemli anıtlar inşa etmesi de şehrin önemini artırıyor.


İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri