Soğuk Kış Aylarında Sokak Hayvanları İçin Yapabileceğiniz 5 İyilik

Paylaş
Soğuk havaların kapımızı araladığı kış aylarına girmek üzereyiz. İçimizi ürperten soğuk kış günlerinde, sokakta yaşayan küçük dostlarımızı korumak için yapabileceklerinizi bu yazımızda derledik.

Yüzünüzü Çevirmeyin

İçinde bulunduğunuz şartlar bir sokak hayvanını sahiplenmek için elverişsiz olsa da soğuk kış aylarında onları yardıma muhtaç bir şekilde gördüğünüzde onlara bir el uzatabilir ya da yetkililere haber verebilirsiniz. Hayvanların sağlığı ve güvenliği ile ücretsiz olarak ilgilenen kurumlar aracılığıyla birçok sokak hayvanına yardımcı olabilirsiniz.



Bir Kap Su Ve Yemek Bırakın

Sadece soğuk kış aylarında değil, her mevsim onlar için kapınızın önüne bir kap su ve yemek bırakmanız önemli. Mama alamayacak olsanız bile o gün sofranızdan artan yemeklerinizi sevimli dostlarımızla paylaşabilirsiniz.



Soğuktan Korunmaları İçin Ev Yapın

Sokak hayvanları için yiyecekten sonraki en büyük ihtiyaç barınmadır. Evinizde bulunan ve kullanma gereksinimi duymadığınız eşyalardan sokak hayvanları için kulübeler yapabilirsiniz. Komşularınızla birlikte hareket ederek ev ya da apartmanınızın bahçesinde uygun bir yer bulabilir ve buraya küçük kulübeler kurabilirsiniz. Artık sıklıkla rastladığımız kedi evleri ya da köpek kulübeleri ile minik dostlarımızı olumsuz hava şartlarından koruyabilirsiniz.



Camlarınızın Önünü Doldurun

Sokak hayvanları denildiğinde her ne kadar gözümüzün önünde kediler ve köpekler canlansa da kuşların da unutulmaması gerekir. Peki kış aylarında sokaktaki kuşlara nasıl yardım edebiliriz? Camlarınızın önüne bir kap su ve kuşların tüketebileceği türden yiyecekler koyabilirsiniz.



Arabanızın Kaputunu Kontrol Edin

Sokakta yaşayan hayvanların soğuk günlerde ısınmaları için en uygun ortamlardan biri de yeni park etmiş arabaların motor bölümleridir. Yeni kapatıldığı için sıcak olan bu ortamlara sığınan kedi ya da köpekler çoğu zaman dikkatsizlik sebebiyle ciddi şekilde yaralanabilirler. Bu nedenle özellikle karlı günlerde arabanızı çalıştırmadan önce mutlaka kaputu kontrol edin ve motor bölümüne, lastik üstlerine ve aracın altına bir göz atın.



Konuyla ilgili ileri dönüşüm videolarımızı buradan izleyebilirsiniz.
İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri