Blockchain ile Hayatımıza Girecek Yeni Meslekler

Paylaş
Blockchain, şifrelenmiş işlemlerin takibini sağlayan bir veri kayıt sistemi. İlk olarak 2008 yılında bitcoin ile birlikte kullanılmak üzere geliştirilen sistem bugün farklı alanlarda sıkça kullanılıyor. Blockchain teknolojilerinin hayatımıza katacağı yeni meslekleri sizin için derledik.

Blockchain Tasarımcısı

Hangi sektör olursa olsun ya da ne iş yapılırsa yapılsın tasarım vazgeçilmez olmaya devam edecek. Çeşitli endüstrilerde yaygınlaşmaya başlayan blockchain sadece bilgisayar bilimcileri tarafından değil, aynı zamanda verimliliklerini artırmak ve maliyetleri azaltmak isteyen kişiler tarafından da kullanılacak. Burada farklılaştırıcı nokta tasarım olacak. Dolayısıyla blok zinciri çözümlerinin kullanıcı arayüzü ve tasarımı daha da önemli hale gelecek. Blockchain tasarımcıları, güven veren ve kullanıcı dostu bir deneyimin nasıl tasarlanacağını düşünürken aynı zamanda bu teknolojiyi özel kılan öznitelikleri de oluşturan isimler olacak.



Blockchain Geliştiricisi

Blockchain teknolojisi sayesinde ortaya çıkan fırsatlardan yararlanmak isteyen şirketlerin, blockchain platformlarını geliştirmelerine yardımcı olacak uzmanlığa sahip blockchain geliştiricilerine ihtiyaçları var. Blockchain geliştirme uzmanlığı, bu alan özelinde şu an için en öne çıkan kariyer yollarından biri. Birçok programlama dilini bilmeyi ve etkin şekilde kullanmayı gerektiren bu meslek, yakın gelecekte en popüler iş alanlarından biri olmaya aday.



Blockchain Proje Yöneticisi

Bir blockchain proje yöneticisi, blockchain uzmanları ile yöneticileri arasında köprü görevi kurmakla yükümlüdür. Blockchain çözümünü geliştirecek bir organizasyonda yer alan yönetici, blockchain teknolojisinin güncel versiyonlarından haberdar olmalıdır. Bu uzman, herhangi bir sektörde çalışan bir proje yöneticisinin uzmanlığının yanı sıra blockchain teknolojisinin teknik bilgilerine de hakim olmalıdır.



Blockchain Avukatı veya Hukuk Danışmanı

İşin hukuki tarafı olmazsa olmazlardan biri. Kuruluşlar, yeni teknolojilerin getirdiği sonuçlarla ilgilenirken bir yandan da farklı yasal sorunlar ve durumlar ortaya çıkacak. Teknolojilerini piyasaya sürdüklerinde göz önünde bulundurmaları gerekenler konusunda hukuksal uzmanlık arayışına giden firmalar için blockchain avukatları oldukça önemli rol oynayacak.


İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri