Doğru Bir Kariyer Yolu Seçip Seçmediğinizi Gösteren 5 İpucu

Paylaş

Kariyer yolunun seçimi geleceğinizi şekillendirmede çok önemli bir yere sahiptir. Karar süreci hem sancılı hem de zorlayıcı olabilir. Her zaman değişiklik yapma şansınız bulunsa da yolun başında doğru adımı atmak en iyisi olacaktır. Peki doğru bir kariyer yolunda ilerleyip ilerlemediğinizi nasıl anlarsınız? İşte doğru bir kariyer seçip seçmediğinizi gösteren 5 ipucu.


Çevrenizdeki Akil İnsanlara Danışın

Doğru bir kariyer planı yapmak için yolun başındayken çevrenizde, o işi bilen ya da en azından fikir sahibi olduğunu düşündüğünüz insanlara danışabilirsiniz. Çevrenizde bulunan akil insanlar, doğru bir kariyer çizmenizde size çok yardımcı olabilirler.



Yaptığınız İşte Mutlu Musunuz?

Bu son derece klişedir ancak eğer siz de her sabah işinize koşar adımlarla gidiyorsanız, o işi yaptığınız için mutlusunuz demektir. Bu da doğru bir kariyer yolu seçtiğinizi gösterir. İş yerindeki mutluluk, hayatınızın her alanına yansıyacaktır.



Doğru Kariyer, Eksiksiz Eğitim

Her ne iş yapıyorsanız yapın iş hayatında başarılı olmanın yolu, size en uygun kariyer seçimini yaptıktan sonra bunu destekleyecek doğru eğitimleri almaktan geçer. Aldığınız eğitimler ile kazandığınız geniş bakış açısı, size ve hayatınıza kalite ve mutluluk katar. İşinizde başarılı olmak istiyorsanız, o işle ilgili eğitimler almalı ve kendinizi geliştirmelisiniz.



İşiniz Beklentilerinizi Karşılasın

Herkesin hayattan ve dolayısıyla iş hayatından beklentileri birbirinden farklıdır. Kimi çok para kazanıp yeni yatırımlar yapmayı beklerken kimi de manevi olarak huzurlu bir ortam dileyebilir. Siz de kariyer planınızı yaparken öncelikli olarak beklentilerinizi belirleyin. Doğru bir kariyer seçip seçmediğinizi anlamak için de bu beklentilerinizi ne kadar karşılayabildiğinize bir bakın. Eğer ikisi birbirini dengeliyorsa, doğru yerdesiniz demektir.



İşiniz Kişisel Özelliklerinize Uyuyor Mu?

Tıpkı insanların olduğu gibi mesleklerin ve hatta iş yerlerinin bile kişilikleri vardır. Bu özellikler, sizi siz yapan ve asla vazgeçemeyeceğiniz parçalarınız gibidir. Yaptığınız işin sizden beklediği ya da istediği vasıflar ile sizin sahip olduğunuz kişisel özelliklerin birbirine uyumu, kariyer seçiminizin doğruluğunu gösteren ana unsurlardan biridir. Eğer işiniz kişisel özelliklerinize uyuyorsa, doğru işi yapıyorsunuz demektir.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri