Geleceğin Meslekleri

Paylaş
Geleceğin Meslekleri Meslek seçimi tüm hayatı etkileyecek önemli bir karardır. Kimi hayallerindeki mesleğe, kimi puanının yettiği mesleğe, kimi iş sahası en geniş olan mesleğe, kimi ise gelecekte en çok rağbet görecek mesleğe yöneliyor.

Tercih sırasında seçilen mesleğin ülke şartları için uygun olup olmadığı, iş sahasının yeterli olup olmadığı gibi konuları çok iyi araştırmak gerekiyor. Gelecekte popüler olması beklenen meslek dallarına gelin birlikte bakalım.

Veri Analistlerinin Yıldızı Parlayacak

Her geçen gün daha da sistematik bir şekil alan iş hayatında en parlak mesleklerden biri veri analisti olacak. Veri analistleri 2020 yılına kadar bütün endüstrilerde büyük bir önem kazanacak. Teknolojik karışıklıkları anlamlı bilgilere çevirme işini üstlenecek olan veri analistleri yakın gelecekte büyük ilgi görecek.



Matematik ve Bilgisayarın Modası Hiç Geçmeyecek

Son dönemde yıldızı parlayan matematik ve bilgisayar bölümleri gelecekte de büyük öneme sahip olacak. Yazılım geliştirme uzmanlığı, bilgi güvenliği analistliği ya da bilgisayar programcılığı gibi meslekle de büyük artış gözlenecek.



Mimarlar ve Mühendisler Yerlerini Gelecekte de Koruyacak

Sayısal alanın önemli meslekleri arasında yer alan mimarlık ve mühendislik bölümleri gelecek yıllarda da şimdiki gibi önemli bölümler arasındaki yerini alacak. Biyokimya, nano teknoloji, robotik ve malzeme alanlarında uzmanlık kazanan mühendisler en çok aranan çalışanlar arasında yer alacak.



Yaratıcılık İçin İnsana İhtiyaç Duyulacak

Teknoloji ne kadar ilerlemiş olursa olsun, gelecekte de yaratıcılık alanında insana ihtiyaç duyulacak. Ürün tasarımcıları hayal güçleri ile geleceğe yön verecek. Endüstri tasarımı da aranan mesleklerden olacak. Tasarımları ile geleceğe yön verecek olan tasarımcılar imalat ürünlerini tasarlayıp, geliştirecekler.



Satışta Uzman Kişilere İhtiyaç Duyulacak

Uzmanlaşmanın ön planda olduğu yeni dönemde satış alanında da uzmanlık aranacak. Hemen hemen tüm endüstriler pazarlama ve satış alanında müşteri ile ilgilenecek ve sunum yapabilecek uzman satış temsilcilerine ihtiyaç duyulacak.



Yeniliklerin Kanunlara Uygun Olup Olmadığı Araştırılacak

Firmalar teknoloji yardımı ile birçok yeniliğe imza atarken, ortaya çıkan yeni ürünlerin yasal gerekliliklerini takip edip, yönetebilecek kişilere ihtiyaç duyulacak. Yasaların uygun olup olmadığını kontrol etmenin yanı sıra resmi makamlarla gereken iletişimi kurmak için hükümet ile ilişkiler uzmanlığını seçen kişiler büyük önem kazanacak.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri