Gelecekte İnsan Kaynakları

Paylaş
Günümüzde her alanda hızla yaşanan değişim ve sıfırdan ortaya konan birçok yenilik ile birlikte jenerasyon farklarının ortaya çıkması, insan kaynaklarında büyük bir dönüşümü de beraberinde getiriyor.

Önümüzdeki yıllarda iş hayatında büyük oranda Y kuşağı yer almaya başlayacak. Günden güne karşılaştığımız birçok yeniliğin yanı sıra iş hayatında yer alan jenerasyonun değişmesi birçok bölümde değişiklik yaratacağı gibi insan kaynaklarında da dönüşüm sağlayacağı öngörülüyor. İşte İK Direktörleri’nin öngörülerine göre yaşanmaya başlanan ve gelecek zamanlarda İK’da yaşanacağı düşünülen değişimler…

Gelecekte İnsan Kaynakları

Demografik verilere göre 2025 yılında çalışanların büyük oranının Y kuşağı olması bekleniyor. Bu da şirketlerin istihdam yapısını değiştirecek önemli etkenler arasında yer alıyor. Hatta durum sadece Y kuşağı ile kalmıyor, Z kuşağı da iş hayatında yer almaya başlıyor. Bu kuşağın iş hayatına atılmasıyla birlikte daha esnek koşullarda çalışma ve yetenek yönetimin ön planda tutulması gibi detaylar önem arz etmeye başlayacak.


Çalışma biçimlerinin değişkenlik göstermesi bekleniyor. Bu değişkenlikler arasında iş yerine giderek belirli saatler arasında çalışan kitlenin yerini evden esnek saatler arasında çalışanların alması bekleniyor. Böylelikle klasik mesai kavramı da değişmiş olacak.


Gelecekte İnsan Kaynakları

Yıllardır süregelen dikey hiyerarşinin yerini yeni yöntemlerin alacağı düşünülüyor. Daha esnek bir yapılanmayla birlikte farklı organizasyon yapılarının ve işleyişlerin ortaya çıkacağı öngörülüyor.


Bugün her alana yayılmaya başlayan dijitalleşme, gelecekte İK’nın da olmazsa olmazı arasında yer alacak. Bununla birlikte mülakatların birçoğunun video görüşmeleri ile sağlanması bekleniyor.


Gelecekte İnsan Kaynakları

Kişiye özel İK politikalarının geliştirilecek olması da beklentiler arasında yer alıyor. Böylece şirketler arası rekabette bir diğer önemli nokta da yetenek avı olacak. Hatta firmaların çalışanları için düzenlediği kişisel gelişim programları da kademe atlayacak ve kişiye özel eğitim programları düzenlenecek.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri