İş Dünyasının Yeni Trendi Ortak Ofisler

Paylaş

Son zamanlarda oldukça popüler olan ortak ofisler, ofis kiralama, ofis telefonu, sekreter, elektrik, su gibi birçok maddi yüke çözüm sunuyor. Locus Office Pera, Kollektif House, Kamara, Sevrcorp, Plaza-Cubes ve Workinton gibi farklı işletmeler, başta İstanbul olmak üzere İzmir ve Ankara’da da ortak ofis tasarımları gerçekleştiriyor ve bu alanda hizmet veriyor. Son yıllarda iş hayatında çalışma ortamı-mekân kavramına alternatif bir çözüm sunan, özellikle yeni bir iş kurma yolunda adımlar atan girişimcilerin ve freelance çalışanların daha çok tercih ettiği ortak ofisleri ve sundukları avantajları sizler için derledik.


Ulaşımda Kolaylık Sağlıyor

Giderek sayıları artan ve şehrin farklı noktalarında bulabileceğiniz ortak ofislerin ilk dikkat çeken özellikleri lokasyonları. Ulaşım ağlarına yakın mekânlarda yer aldıkları için herkesin rahatlıkla ulaşabildiği bu ofisler, hem çalışanlar hem de ziyaretçiler için büyük bir sorunu ortadan kaldırıyor.



Masraflar Azalıyor

Ortak ofislerin bir diğer önemli özelliği ise mutfak ve toplantı odaları gibi alanların da ortak olarak kullanılması. Özellikle yeni kurulan şirketler için önemli bir masraf kalemi olan bu giderler, ortak ofislerin sunduğu bu hizmetler ile oldukça düşük bir seviyeye iniyor.



Networking Kuruluyor

Ortak ofislerde birçok küçük-büyük şirket aynı alan içerisinde çalışıp vakit geçiriyor. Özellikle dinlenmek için kullanılan mola ve öğle arası gibi zamanlarda farklı şirketlerde çalışan insanlar bir araya gelip sosyalleşebiliyorlar. Bu da zaman içerisinde yeni işbirliklerinin doğmasına ve networking ağının genişlemesine olanak veriyor.



Dekorasyonları Dikkat Çekiyor

Son mimari trendlerine uygun olarak tasarlanan ortak ofisler, çalışma ortamları ile de dikkat çekiyor. İnsanların sadece işlerine odaklanmalarını ve keyifli bir alanda çalışmalarını sağlamak için tasarlanan bu alanlar, dinamik ve modern bir tarzda dekore ediliyor. Sosyal alanların yanında ofisler, çalışma alanları ve toplantı odaları da boş ve atıl mekanlardan arındırılarak daha düşük metrekarelerle, optimum kullanım için tasarlanıyor.



Eğlenmek De Mümkün

İş yapış biçimlerinin her geçen gün değiştiği günümüzde, ofisler de artık sadece çalışılan birer mekân olmanın çok ötesine geçti. Artık hemen hemen herkesin eskisine göre çok daha uzun vakit geçirdiği bu ortamlarda, çalışanlar biraz olsun rahatlamak ve eğlenmek de istiyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda dekore edilen ortak ofislerde yoga ve meditasyon eğitimleri de veriliyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri