İyi Bir Kariyere Sahip Olmak İçin Bugünden Yapmanız Gerekenler

Paylaş
Dijitalleşmenin ve teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, meslekler de her geçen gün farklılaşmaya devam ediyor. Peki, bu değişime ayak uydurmak ve başarılı bir kariyere sahip olmak isteyenler neler yapmalı? Hangi yeteneklere ya da özelliklere sahip olmalılar?

Kültürlerarası Yeterlilik Konusunda Kendinizi Geliştirin

Farklı kültürlerden insanlar ile sorunsuz şekilde iletişim kurabilme olarak tanımlanan bu özellik, yabancı dil bilmek ve yeni şartlara uyum sağlamak gibi alt beceriler gerektiriyor. Her geçen gün daha da yaygınlaşan farklı kültürlerden insanların yer aldığı gruplar halinde çalışma modeline uyum sağlamak için kültürlerarası yeterlilik oldukça önemli bir özellik.



Medya Okuryazarlık Eğitimi Alın

Gelecekte hem iş hem de özel hayatta oldukça önemli bir yere sahip olacak özelliklerden biri de medya okuryazarlığı. Farklı kaynakları ele alarak doğru bilginin sentezlenmesi iş hayatında öne çıkmak için oldukça önemli hale gelecek. Bunun için tüm mecralarda gördüğünüz bilgileri doğru analiz edebilmenizi sağlayacak medya okuryazarlık eğitimleri alın.



Farklı Disiplinlerde Bilgi Sahibi Olun

Yeni iş alanlarının ortaya çıkmasıyla birlikte çalışanların birçok farklı konuda bilgi sahibi olmaları isteniyor. “T tipi” olarak tanımlanan bu çalışan profilinde en az bir alanda uzmanlaşılması ve diğer alanlarda bilgi sahibi olunması bekleniyor. Bu sebeple tek bir disipline odaklanmak yerine birden fazla alanda kendinizi geliştirmeniz oldukça önemli.



Dijital Trendleri Takip Edin

Dijitalleşme ile ilgili yapılan araştırmaların ve yatırımların iş dünyası üzerindeki etkisi oldukça büyük. İş hayatında öne çıkmak isteyen kişilerin, her geçen gün yeni bir gelişmenin yaşandığı dijital dünyanın trendlerini takip etmeleri gerekiyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri