İyi Bir “Vlogger” Olma İpuçları

Paylaş
Son zamanlarda ne giyeceğimizden hangi yemeği yiyeceğimize kadar seçimlerimizde bizlere yardımcı olan bloggerlar daha hareketli bir dünyaya adım atarak vlogları ile hayatımıza giriş yaptılar. Hemen her konuda çektikleri videoları kendi hesaplarında paylaşarak bizlere hayatın farklı kapılarını açan vloggerlar aslında yepyeni bir sektörün de kurucuları. Sizin de farklı alanlarda söyleyecek sözleriniz var ise iyi bir vlogger olma yolunda atmanız gereken adımları bu yazıda bulabilirsiniz.

Özel Bir Konu Seçin

Öncelikle bu işi yapmak ve insanlara bir şeyler anlatmak istiyorsanız ne anlatacağınızı belirlemelisiniz. Kendi bakış açınızla sunacağınız bu videolar için bir alan seçmelisiniz. Her konuda fikrinizin olmasındansa bir alanda uzmanlaşmaya özen göstermelisiniz. Çekeceğiniz videoların farklı olması; insanlarda merak uyandırması ve ilgi çekmesi için özel bir konu belirlemeniz öncelikli hedefiniz olmalı.



Markanızın Kimliğini Belirleyin

Marka yaratma ve geliştirme sürecinde olduğu gibi tüm yönleriyle kanalınızı kurgulamalısınız. Her bir unsuruyla akılda kalıcı, özgün ve samimi hatları içerisinde barındırmalı. Kullanacağınız isim sizi yansıtmalı. İçeriğiniz hem özgün olmalı hem de üzerinde konuşacağınız konularla ilgili ilginç bilgiler içermeli. Kanalınızı oluştururken daha önce yapılmış örnekleri inceleyebilir ve bu konudaki fenomenlerden fikir alabilirsiniz.



Rakip Analizi Yapın

Seçtiğiniz konu çerçevesinde daha önce bu işi yapmış ve halen yapmakta olan birçok kişiyle karşılaşacaksınız. Bu videoları kesinlikle göz ardı etmeyin ve izleyin. Yaptığınız işte rakibiniz olarak adlandırabileceğiniz isimlerin neler yaptıklarını, hatalarını ve iyi yanlarını mutlaka keşfetmelisiniz. Bu yolla taklitçilikten kaçınabilir ve yaratıcılığınızı zorlayabilirsiniz. Başkalarının hatalarından da ders alabilir ve temellerinizi sağlam inşa edebilirsiniz.



Yayın Planınızı Hazırlayın

Profesyonel olarak bir vlog yönetmek için yaptığınız her şeyi belgelemelisiniz. Her hareketinizi, oluşturduğunuz her videoyu, uygulayacağınız her stratejiyi bir format haline getirmeli ve planlamalısınız. Sadık bir izleyici kitlesi elde etmek istiyorsanız içeriklerinizi zamanında yüklemeyi ihmal etmemelisiniz.



Profesyonel Vlog Ekipmanı Kullanın

Koltuğun başına geçip kendinizi izleyici yerine koymanın vakti geldi! “Bir izleyici olsaydım ne izlerdim?” sorusunun cevabını verdikten sonra nasıl izlemek isteyeceğinizi de yavaş yavaş belirlemiş olmalısınız. Videolarınızın üst düzey kalitede olmasını istiyorsanız; kurguya, müzik ayarlarına, ve ışıklandırmaya dikkat etmelisiniz. Birtakım önceliklerinizi belirlemeli ve bunları satın almadan ya da öğrenmeden vlog yayınlamaya başlamamalısınız.



Görüntüleyenlerinizle Etkileşimi Düşürmeyin

Videolarınızda interaktif ton kullanımı, başarılı bir vlogger olmanın tarifinde önemli bir yer kapsar. Anlaşılır bir şekilde interaktif ton, izleyiciye doğrudan hitap eder ve onları tam önünüzde oturmuş gibi hissettirir. Bu hissi yarattıktan sonra izleyicilerinizle etkileşim kurmak onları gerçekten önemli hissettirecektir. Sizinle etkileşim kurmaktan çekinmeyecek olan izleyicileriniz zamanla abone sayınızın artmasında da büyük rol oynayacaklardır.



Sosyal Medya Paylaşımlarınızla Destekleyin

Keşfedilmenizi ve uzun süre hatırlamanızı sağlayacak en önemli mecraların başında sosyal medya geliyor. Anlık etkileşimlerin ve kolay keşfedilebilirliğin de adresi olacak sosyal medya hesaplarınız aynı zamanda viral olmaya giden altın bir yoldur. Yeni videolar yayınladıkça tüm sosyal medya hesaplarınızdan takipçilerinize haber vermeniz sizin çok daha fazla görüntüleme almanıza sebep olacaktır.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri