Kişisel Markalama İle Kariyerinizi Yönlendirin

Paylaş
Kişisel gelişiminize yaptığınız yatırımlar sizi gelecekte varmak istediğiniz hedefe ulaştırır. Zaman zaman uzun ve zorlu bir yoldan gitmeniz gerekse de hedefiniz olduğu ve bunun için mücadele ettiğiniz sürece amacınıza ulaşabilirsiniz. Peki kariyerinizde iyi bir noktaya gelmek için neler yapmanız gerekiyor? Elbette farklı yollar var ama iyi bir kariyere sahip olmak için atacağınız adımların başında kişisel markalama geliyor.

Öncelikle Kim Olduğunuzu Bilin

İlk ve belki de en önemli adım kim olduğunuzu bilmek ve tüm stratejilerinizi buna göre belirlemektir. Kendi değerlerinizin farkına vararak bu stratejik süreçte nasıl ilerleyeceğinizin kararını önceden vermelisiniz. Siz kimsiniz ve neler yapabilirsiniz? Kendinize en sert ve zor soruları sorarak hareket tarzınızı belirleyebilir ve başarı yolunda ilk adımı atabilirsiniz.



Aynadaki Karşılığınızı Belirleyin

Her ne olursa olsun karşınızdaki kişide istediğiniz etkiyi yaratmanın yolu sizden geçiyor. Bunun için de öncelikle kim olduğunuzu, hedeflerinizi, yapabileceklerinizi belirlemeli ve bunları karşınızdaki kişiye en doğru şekilde nasıl yansıtabileceğinizi bulmalısınız. Sizi akılda kalıcı yapan özelliğinizi net bir şekilde karşı tarafa aktarmalısınız.



Kaliteli İlişkiler Geliştirin

Günümüzün iş dünyasında en önemli başarı kriterlerinden biri insanlarla iyi ilişkiler kurmaktır. ). Aslında çevrenizdeki herkes potansiyel bir çıkış noktasıdır ve burada önemli olan şey sizin bu ilişkileri nasıl yönettiğinizdir. Diğer insanlar, kendinizi anlatmak değil, pazarlamak zorunda olduğunuz kişilerdir. Bu pazarlamanın ilk adımı ise insanlarla iyi ilişkiler geliştirmenizden geçiyor. Sonrasında ise insanların akıllarında belli bir hikaye oluşturmanız ve sizlerle çalışmak isteyip istemedikleri sorusuna olumlu cevap vermelerini sağlamanız gerekiyor.



Kararlı ve Güven Dolu Bir Duruş Sergileyin

Her ne işi başlatıyorsanız başlatın, kendinize olan güven dolu tavrınızı kaybetmeyin. Konuyu kendiniz alın, başlatın, bir üst konuma getirin ve herkesi sürece dahil edin. İşi siz yönetin. Herkesin bu işi takip ettiğinizi ve kararlı adımlarla sonuca erdirme niyetinde olduğunuzu bilmesini sağlayın. Bunları gerçekleştirirken de olabildiğince gerçekçi olun.



Araştırmacı ve Yenilikçi Olun

Neler istediğinizi ve kendinizi ne şekilde anlatacağınızı belirlemenin bir diğer önemli yolu, işlerinizin hangi sınırlar dahilinde olduğunu belirlemektir. Öncelikle sınırlarınızı ve hareket alanınızı belirleyin, nereye varacağınızı düşünün. Ardından harekete geçin. Sınırlarınız sürekli yeniliğe ve değişime açık olsun. Gerçekleştirdiğiniz tüm projelerde ve bunları gerçekleştiriş biçiminizde daima özgün bir tutum içerisinde olun.



Sosyal Medya Hesaplarınızın Yönetimine Önem Gösterin

Sosyal medya hesaplarınızı da kişisel markalama için değerlendirin. Artık en hızlı şekilde gündemden haberdar olmanızı sağlayan ve farklı insanların da sizinle ilgili bilgi almasına yarayan bu hesaplar, günümüzde sanal kimliğiniz haline geldi. Bu yüzden var olan sosyal medya hesaplarınızın doğru yönetimi, kariyeriniz için de önemli bir fayda sağlayabilir.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri