Stajında Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 5 Öneri

Paylaş
Kariyerine iyi bir başlangıç yapmak isteyen her üniversite öğrencisinin ilk olarak staj deneyimlerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Öğrencilerin stajlarından yüksek verim alması onlar için oldukça önemli. Staj sürecinde edinilen alışkanlıklar ise başarılı kariyer yolunda atılan ilk adımlar arasında.Stajında başarıyı yakalamak isteyenler için kısa bir rehber hazırladık.

Basit İşleri Önemsiz Görmeyin

Bir stajyerin günlüğünde genelde ilk sıralarda en basit işler yer alır. Hangi kurumda çalışıyor olursanız olun, işe en baştan başlamanız gerektiğini ve bunların hepsinin tecrübenizin birer parçası olacağını unutmayın.



İstekli Olun

Bir işyerinde stajyer olarak işe başlamak demek, aynı zamanda kariyer yolculuğunda atılan ilk adım demektir. Bu adımda göstereceğiniz performans ilerleyen yıllardaki başarınızı da doğrudan etkileyecektir. Yaptığınız iş için istekli olmanız, size verilen görevleri mümkün olan en iyi şekilde yerine getirmeniz işyerinde olumlu bir hava yaratacak ve geleceğinizi doğrudan etkileyecektir. Kendinizden emin şekilde tüm gücünüzle işinize sarılın ve bu işi ne kadar istediğinizi iş arkadaşlarınıza gösterin.



Soru Sormayı Es Geçmeyin

Bir stajyer olarak sektörünüze, çalıştığınız kuruma hatta hayata dair kafanızda bir sürü soru olabilir. Sonuçta bir şeyleri tecrübe ederek ve her gün bilmediğiniz binlerce kavram üzerine yeniden düşünerek günlerinizi geçiriyorsunuz. Bir stajyer olarak belki de en kilit sorumluluğunuz soru sorma alışkanlığınızdır. Yöneticilerinizin gözündeoluşturacağınız olumlu kimliğiniz, bir işi ne denli başarılı yaptığınızdan ziyade o işe karşı ilginiz ve merakınız olacaktır. Bu yüzden bilgi edinme konusunda çabalarınız başarınızdaki kilit noktadır.



Proaktif Olmayı Öğrenin

İş hayatına adım attığınız ilk stajyerlik deneyiminizde öncelikli olarak yapmanız gereken şey işi öğrenmek, ortamı tanımak ve neler yapmanız gerektiğini bilmektir. Diğer stajyerler arasından sıyrılmak ve kendinizi göstermek için ise biraz proaktif davranmanızda fayda var. İş arkadaşlarınızı çok rahatsız etmeden işi nasıl daha iyi öğrenebileceğinize odaklanın. ve bol bol soru sorun.



Yeni Şeyler Deneyimlemekten Kaçınmayın

Kariyer yolculuğunun yapılacağı meslek alanını seçme süreci oldukça hassas bir süreçtir. Bu hassas süreçte size en büyük faydayı sağlayabilecek şey ise staj tecrübeleri olabilir. Sevdiğiniz iş alanlarını bulmak, tutkularınızı keşfetmek zaman alabilir, Bu yüzden sadece kendi çalıştığınız departmanda değil, farklı departmanlarda da yapılan işler hakkında bilgi sahibi olmaktan çekinmeyin.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri