Y Kuşağında Yeni Trend: Dijital Göçebelik!

Paylaş
Dijital göçebelik internet, akıllı telefon ve bulut (cloud) tabanlı uygulamalar kullanılarak sadece yurtdışından ya da bir tatil yöresinden değil, yer bağımsız çalışan kişileri ifade eden bir tanım. Reklam, iletişim ve yazılım gibi sektörlerde çalışan kişiler için oldukça uygun bir çalışma yöntemi olan ve son dönemde popülerliği artan dijital göçebeliğin sağladığı avantajları sizler için derledik.

İnternet Olan Her Yeri Ofis Olarak Kullanabiliyorlar

Dijital göçebeler genellikle seyahat ederek çalıştıkları için internet bağlantısı olan her yeri bir ofis gibi kullanabiliyorlar. Otel ve kafelerin yanı sıra hem internet bağlantısı hem de çalışma ortamı açısından oldukça konforlu bir ortam sunan ortak çalışma alanları, dijital göçebelerin en çok tercih ettiği çalışma yerleri olarak biliniyor.



Daha Özgür Hareket Edebiliyorlar

Dijital göçebelik, bilgisayarın olduğu her ortamı doğrudan iş yerine çevirdiği için bu şekilde çalışan kişiler mesai saatleri konusunda daha rahat hareket edebiliyor. Genellikle yazılım, grafik tasarım ve danışmanlık gibi hizmetler veren dijital göçebeler, motivasyon durumlarına göre kendi çalışma saatlerini kendileri belirliyor.



Farklı Kültürleri Tanıyabiliyorlar

Yurt dışına giderek değişik kültürleri tanıyan, farklı ülkeleri gören dijital göçebeler bu şekilde kendilerini çok daha hızlı şekilde geliştirme imkanı buluyorlar. Öte yandan farklı ülkelerdeki, farklı iş disiplini kuralları ve çalışma sistemlerini görüyorlar. Dijital göçebeler bunları inceleyerek yaratıcı yönlerini de geliştirebiliyorlar.



Geniş Network Oluşturuyorlar

Dijital göçebeler dünya çapında birçok farklı ülkede bulunup, bu ülkelerde çalışma şansına sahip oldukları için birçok farklı insan ile de tanışabiliyorlar. Tanıştıkları farklı iş kolları ve sektörlerden kişilerle iletişim ağlarını kısa zamanda genişletme fırsatına sahip oluyorlar.



Yeni Diller Öğreniyorlar

Dijital göçebeler genellikle uluslararası işlerde çalıştıkları için başta evrensel bir dil olan İngilizceye hâkim olmak zorundalar. Bunun yanı sıra gittikleri ülkelerde İngilizcenin dışında farklı diller öğrenmek ve kendilerini geliştirmek için pratik yapma şansını da yakalıyorlar.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri